Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ми аз не съм на мнение, че кожения се износва и корите на вратите .. просто тука сте си мърлячи
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Колеги, кожения салон се износвал?!
      Заповядайте да видите 14 годишен кожен салон на 156-цата ми на 230к км, много запазен си е.
      Заповядайте да видите на 59-та, не е мръднал, а започва 6-то лято...няма никакви следи от износване. Корите на вратите незнам как ги износвате, при мен са като нови.

Ще ме извинявате, но кожения салон се износва много трудно, за разлика от платняния. Аз съм 100+ кг и нямам проблеми със салона! Хидратирам го на 20-30 дена веднъж, коства ми 10 лв на година за препарат и точно 10 мин за целия салон!

Ако видя кола с износен кожен салон, ми е ясно колко е запазена!
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
        Колеги, кожения салон се износвал?!
        Заповядайте да видите 14 годишен кожен салон на 156-цата ми на 230к км, много запазен си е.
        Заповядайте да видите на 59-та, не е мръднал, а започва 6-то лято...няма никакви следи от износване. Корите на вратите незнам как ги износвате, при мен са като нови.

Ще ме извинявате, но кожения салон се износва много трудно, за разлика от платняния. Аз съм 100+ кг и нямам проблеми със салона! Хидратирам го на 20-30 дена веднъж, коства ми 10 лв на година за препарат и точно 10 мин за целия салон!

Ако видя кола с износен кожен салон, ми е ясно колко е запазена!
        Виждал ли си черен кожен салон на 156, изтъркан до бяло?
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Не, не съм, но аз имам от 6год 156-ца с жълт салон и си е густо.
          sigpic

Comment

• 159 е с по ниско качество на кожата спрямо 156

Comment

• Питайте Боян,за скъсаната седалка на 30-40 000 км.
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
                159 е с по ниско качество на кожата спрямо 156
                Това си е факт.Карам колата си всеки ден /иде реч за 159 ката/ ,когато я купих салона беше изключително мърляв.Почистих го и съответно видях дефектите му/не са кой знае какви но си ги знам/
                Не съм мърляч, поддържам си салона, понеже е светъл поне веднъж месечно го почиствам и мажа с препарат за хидратиране и защита.Отделно от това не се качвам с дънки с капси или каквото и да е там остро нещо, и твърдя ,че салона се износва от крив поглед.Отделно от това шофьорската седалка лично според мен се е по смачкала и след някой друг месец ще я водя на тапицер.За сравнение салона на 156 цата след като го купих, почистих и ремонтирах едната седалка не е мръднал и не се е износил повече.Колкото до корите на вратите........и на мен не ми е много ясно как ги износвате, но то си е казано :"С талант и старание всичко се постига............."
                Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                156 1,8ТS-99 ......
                EX
                159 1,9 JTD-08

Comment

• За корите на вратите,пак сте чели не дочели,аз говоря за платнените салони и техните кори

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                    За корите на вратите,пак сте чели не дочели,аз говоря за платнените салони и техните кори
                    Може....нямам наблюдения.
                    Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                    156 1,8ТS-99 ......
                    EX
                    159 1,9 JTD-08

Comment

• Моята 9-ка е с ТИ седалки, доста плътни за големо дупе. и нямам нито смачкване, нито проблеми. Салона за тези години и км не е мръднал, като нов е. Аз съм доволен от качеството.

За вратите, нямам идея как се съсипват, дори и от плат, там не си слагам ръцете.
                      sigpic

Comment

За вратите, нямам идея как се съсипват, дори и от плат, там не си слагам ръцете.
                        На мен лявото коляно ми опираше там,светъл салон,бежов alfatex,нося предимно дънки и там,където опираше коляното синееше от денима,чисти се лесно,но с времето се захабява.
                        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Моята 9-ка е с ТИ седалки, доста плътни за големо дупе. и нямам нито смачкване, нито проблеми. Салона за тези години и км не е мръднал, като нов е. Аз съм доволен от качеството.

Захабяването не се получава от слагане на ръцете там,а от слънцето,прахта и капки дъжд

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                            Захабяването не се получава от слагане на ръцете там,а от слънцето,прахта и капки дъжд
                            За слънце да, аз си хидратирам и не я спирам много на слънце лятото. Прах няма при мен, капките се чистят от кожата лесно.
                            sigpic

Comment

За слънце да, аз си хидратирам и не я спирам много на слънце лятото. Прах няма при мен, капките се чистят от кожата лесно.
                              Това е много добре, което го правиш.
                              Но това не е критерий за здрава кожа, защото ти му баеш като на малко дете.

Здравата кожа се вижда, когато колата я пече лятното слънце по цял ден, а зимата ти замръзват топките като седнеш на салона. Ей тогава се вижда кой крив, кой прав.
                              За това да споменаваш, че кожата била здрава, просто не е коректно от моя гледна точка. Защото с такава грижа, то и най-големия боклук може да изкара години.
                              Това е мое лично мнение.

Да се съобразявам дали имам нещо по панталоните, за да не си одраскам кожата? Да се съобразявам с какъв цвят дрехи ходя? Хора, я по-сериозно. Единствено се съобразявам да не съм мръсен, просто да не го изцапам, защото е бежов.
                              Моя салон вече забравих да го "подмажа" от година и половина. Сега съм си казал преди лятото. Дано не забравя пак. По-точната дума е мързел де, ама хайде да не издребняваме.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Нито се съобразявам какво обличам, нито за цвета!
                                Баене, по 10мин на месец? Просто ми е гот да е мека на допир.
                                На слънце не спирам, все пак колата е черна и става сауна вътре.
                                Кожата на 156-цата по същият начин я третирам.

Педантичен съм, ако ти кажа че всяка седмица колата се мие основно, и 2 пъти вътрешно се почиства и всичко се маже с мляко...и това така откакто имам кола. Имам проблеми със себе си по този въпрос. Винаги в багажника имам спрей с вода и четка да чистя стелките, когато ми кефне.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X